Sebright

Sebright

Hier vindt u Sebright Fokkers, Rasbeschrijving, adressen, Foto's en Sebright Kuikens.

Heeft u vragen of opmerkingen schrijf dan een e-mail aan info@nl.animals-online.info

Help ons Helpen! bekijk(klik) de banner hierboven.

 

Algemeen:

SEBRIGHT KRIELEN

Land van herkomst: Engeland  Korte geschiedenis van het ras:

De Sebright kriel is als origineel krielras rond 1800 in Engeland ontstaan, gefokt door Sir John Sebright, een Engels parlementslid en dankt daaraan zijn naam.
Er bestaat van dit ras geen grote uitvoering.


  Rasbeschrijving:

De hanen wegen ongeveer 675 gram, de hennen zo'n 100 gram minder, waarmee ze beschouwd worden als een van de kleinste krielhoenders.
Bijzonder is dat de hanen van dit ras hennevederig zijn, dat wil zeggen dat ze dezelfde kleur en tekening hebben als de hennen, waarbij de voor hanen zo kenmerkende sierbevedering geheel ontbreekt. De kam bij dit ras is een rozekam.
Het ras wordt beschouwd als een sierras, de hennen leggen alleen in het seizoen, in totaal slechts zo'n 70 eieren per jaar. Over het algemeen worden ze niet broeds en voor de fok is het meestal nodig om de eieren onder een broedse hen van een ander ras te leggen dan wel in de broedmachine uit te laten broeden.


Kleurslagen: Er zijn vier erkende kleurslagen: goud/zwartgezoomd, zilver/zwartgezoomd, citroen/zwartgezoomd en geel/witgezoomd. Er worden pogingen gedaan om door kruising met andere rassen ook de kleur blauw/zwart- of witgezoomd te creëren. Intussen is uit de kruising van geel/witgezoomd met citroen/zwartgezoomd de kleur (citroen-)geelgezoomd ontstaan, deze kleur is echter nog niet erkend.
Door kruising met een zwarte kip is in Nederland in een eerder stadium al een nieuwe variant van dit ras ontstaan dat de uiterlijke eigenschappen van de Sebright kriel laat zien, maar zonder de kenmerkende zwarte, witte of gele omzoming van elke veer. Dit ras wordt de Eikenburger kriel genoemd en komt voor in twee erkende kleurslagen, zwart en wit.

 

 Ei gewicht : 30 gram 

 Ei kleur : Crème-Bruin 

 Eieren per jaar : 70 

 Gewicht van de haan : 650 gram 

 Gewicht van de hen : 600 gram 

 Kuif : Geen kuif 

 Ringmaat van de haan : 12 mm 

 Ringmaat van de hen : 10 mm 

 Vorm van de Kam : Rozenkam [ Service - Aanmelden ]

[ Members - Aanmelden ]

[ Links ]

[ Banners ]

updated : 6-12-2014 08:00

Het is mogelijk om ook uw kennel of cattery genoemd te krijgen via de aanmeldingspagina.
of schrijf een e-mail aan info@dieren-rassen.nl of info@nl.animals-online.info.